Back to top

Co se děje

Tady a teď - co se děje kolem Vás, ve Vaší hlavě a co se k Vám dostalo z médií.

České penězovody a.s. se brání

České penězovody, a.s. (s nezaknihovanými akciemi) žádají, aby byla dodržena garantovaná lhůta návratnosti jejich investice. Ochrana investic je vážná věc. Dodržování smluv o ochraně investic odlišuje vyčpělé ... pardon, vyspělé země od zemí třetíího světa.

Fórum: 

Kvo kvo kvóty pro programátorky

Kvo kvo kvóty pro programátorky

Rovnou přiznám, že se tematicky opakuji. Na druhé straně se říká, že opakování je matkou moudrosti. Dohnala mě k tomu vlastně blogerka Jana Urbanová, která zbaběle zakázala u svého blogu diskusi. Odkaz na její článek je na konci tohoto textu.

Fórum: 

Češi v Bilderbergu

Češi v Bilderbergu

Bilderberg - počátky

Bilderberg group vznikl v roce 1954 v holandském hotelu de Bilderberg. Jedná se o skupinu světově vlivných politiků, vědců a byznysmenů. Tito lidé se scházejí několikrát do roka na každém jiném místě a jednají o politice, hospodářství, vojenství, médiích a vysokých školách. Tato jednání jsou uzavřená a médiím neveřejná.

Fórum: 

Parazitní struktury

Hospodářské noviny nedávno publikovaly názor, že kupní síla Čechů dosáhne německé úrovně asi tak za dvě stě let. To je totéž jako nikdy a příčiny je třeba hledat především v našich poměrech. Důvodem nízkého platu nemusí být zdaleka jen nízká výkonnost našich zaměstnanců.  Osobně jsem přesvědčen, že v mnoha oborech jsme již německé výkonnosti dosáhli.  Problém je v tom, že na práci těch, kteří tvoří hodnoty, se přiživují různí chytráci.

Fórum: 

Bez komentáře

Právě jsem obdržel od svoji vnučky přeposlaný email od jejího kamaráda, který jí sděluje zkušenosti ze studijní cesty po Švýcarsku. Jelokož jsem již na svém blogu zveřejnil podobnou zkušenost z Kanady nenechám si opět nic pro sebe.


Vrátil jsem se ze 6 denní studijní cesty ve Švýcarsku. Je tam také hodně cikánů,
ale vidíte na rozdíl u nás jak tvrdě pracují, jak mi Renáta, majitelka 2 hotelů,
členka městské rady, u které jsem byl, sdělila. Mají tuto motivaci:

Fórum: 
Přihlásit se k odběru RSS - Co se děje